Translate

26 Haziran 2013 Çarşamba

Running Your App - Android Uygulamanızı Çalıştırma

Eğer bir Android uygulaması oluşturmak için bir önceki yazımızı okuduysanız, yaptığınız uygulamanın hazır bir kolayca çalıştırabileceğinizi bir "Hello World" uygulamasının kodlarını barındırdığını farketmişsinizdir.
Bir uygulamayı nasıl çalıştırdığınız iki şeye bağlıdır: Ya gerçek bir Android cihaz kullanırsınız ya da uygulamayı  Eclipse üzerinde çalıştırırsınız. Bu yazımızda uygulamanızı gerçek bir cihaz üzerinde ve emülatör üzerinde nasıl çalıtıracağınız anlatılacaktır.

Creating an Android Project - Yeni Bir Android Projesi Oluşturma



Bir Android projesi Android uygulaması için kaynak kodları oluşturan dosyaları içermektedir. Android SDK araçları varsayılan proje klasör ve dosyaları ile yeni bir Android projesine başlamayı kolaylaştırır.
Bu yazımızda nasıl yeni bir proje oluşturacağı anlatılacaktır.

Get the android SDK - Android SDK'sını indirme

Android SDK'sı Android için yapılan uygulamaların build,test ve debug edilmesi için size API kütüphaneleri ve geliştirici araçlarını sağlar.
Eğer Android ortamı için yazılım geliştirme konusunda çok yeniyseniz uygulama geliştirme için Google adt bundle yüklemeyi şiddetle tavsiye ediyor.
Bu paket içerisinde Android uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmak için ihtiyaç duyulan Android SDK bileşenleri ve ADT (Android Developer Tools)eklenmiş Eclipse idesi bulunmakta. Sadece ADT Bundle yüklemek ile Android uygulamaları geliştirmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olabilirsiniz:

  • Eclipse + ADT Plugin
  • Android SDK araçları
  • Android Platform araçları
  • En güncel Android platformu
  • Emulator için en güncel Android sistem imajı