Translate

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Managing the Activity Lifecycle - Activity Yaşam Sürecini Yönetme

Bir kullanıcı uygulamanızda gezinirken, uygulamanızdan çıkarken ve tekrar uygulamanıza döndüğünde uygulamanızdaki Activity instansları yaşam süreleri boyunca farklı durumlar arasında geçiş yaparlar. Örneğin, activity'niz ilk defa başlatıldığında sistemde en öne gelir ve kullanıcının dikkatini çeker. Bu işlem sırasında Android sistemi activity içinde bulunan, kullanıcı ara yüzünü ve diğer bileşenleri ayarlamak için, bir dizi yaşam süreci (lifescyle) metodu çağırır. eğer kullanıcı başka bir activity başlatırsa veya yeni bir uygulamaya geçerse, sistem uygulama arka plana gider gitmez activity'nizde bulunan başka yaşam süreci (lifescyle) metodlarını çağırır. (bunun için activity'nin artık görünmez ve durumunun bızulmamış olması gereklidir)


Yaşam süreci geri çağırma metodları ile kullanıcı activity'yi terk ettiğinde ve activity'ye geri döndüğünde activity'nin nasıl davranacağını belirleyebilirsiniz. Örneğin bir video oynatma uygulaması yapıyorsanız, filmi durdurup internet bağlantısını keserek başka bir uygulamaya geçebilirsiniz. Kullanıcı geri döndüğünde internet bağlantısını tekrar kurdurup filmin kaldığı yerden devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Bundan sonraki bölümlerde lifescyle callback metodlarının önemi anlatılacak ve bir uygulamayı faaliyete geçirdiğinizde kullanıcıların bekledikleri etkinlikleri ve activity'ye ihtiyaç olmadığında sistem kaynaklarını tüketmesinin önüne nasıl geçileceği anlatılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder